Thursday, November 7, 2013

SET BERSALIN SHAKLEE UNTUK BAYI JAUNDIS

SET BERSALIN PREMIUM

Alhamdulillah pada 30 September yang lalu saya telah selamat melahirkan seorang bayi lelaki 

di Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia seberat 2.96 kg jam 2308 secara post 

SVD. Apa yang bestnya bersalin di sini. Selepas bayi dah keluar bayi akan diazan oleh suami 

saya. Setelah diAzan bayi diletakkan atas dada ibu untuk memberi bonding antara ibu dan 

bayi. Setelah itu bayi diambil untuk dibersihkan kemudian dia diberi semula untuk disusukan. 

Masa tu dah selesai jahit. Kita diberi masa selama mana nurse wad tak ambil kita untuk kita 

susukan bayi kita.


Muhammad Uzair bin Mohd Sharizam
       
 Beberapa hari setelah dilahirkan anak saya telah disahkan jaundice dengan bacaan 

bilirubin 162 mmoL. Masa tu fikir ooo rendah je sebab 162. 

Cuma nurse suruh datang semula keesokan hari. Kemudian datang semula keesokannya 

bacaan naik secara mendadak ke 217.4. Kemudian berterusan selama seminggu bacaan stay 

dalam 200++. Hati ibu mana yang boleh selesa jika bacaan tidak menunjukkan penurunan. 

Pelbagai usaha yang saya cuba bagi menurunkan kadar bilirubin namun usaha kurang 

berjaya. Yang pastinya anak saya tetap fully breastfeeding.Masa tu saya baca blog ramai 

independent distributor shaklee membuat kenyataan jangan ambil alfafa semasa anak kuning. 

      Kemudian kawan saya bagitahu yang ALFAFA boleh menurunkan bilirubin. Sedangkan 

alfafa ada dalam set premium.Tahukah ALFAFA  digunakan secara meluas di luar negara 

untuk merawat jaundice. Saya membuat sedikit research tentang alfafa dan memang tak salah

mengambil alfafa untuk menurunkan jaundice. Alhamdulillah saya ambil alfafa pada permulaan

 sebanyak 3biji.start hari Jumaat malam bacaan pada Jumaat pagi adalah 210, cek pada hari 

Isnin bacaan turun kepada 188.Lega rasanya setelah seminggu bacaan mencatatkan 200 dan 

ke atas akhirnya turun dengan izin Allah selepas ambil Alfafa shaklee. Alfafa juga bertindak 

sebagai detoks.Alfafa juga umpama manjakani sebagai perapat vagina dan memang sangat 

sesuai selepas bersalin.




Kemudian saya terus start makan vitamin saya. Alhamdulillah badan rasa cergas. Buang air 

pun lembut dan sangat baik bagi saya yang buasir dan sememangnya payah untuk 

membuang air.

     Selain itu kulit perut yang stretch mark tu cepat je pudar. sangat mengagumkan . Kulit yang

gelap masa pregnant dulu pun dah hilang. Yang paling best berat saya turun hampir 10 kg dari 

sebelum bersalin hingga 1 bulan, alhamdulillah.

    Jika anda mahu rasa apa yang saya alami ini anda boleh laa....





Monday, September 16, 2013

Set Kesuburan Shaklee~~MEMBANTU MENDAPATKAN ZURIAT~~


      
Apabila kita berkahwin cita - cita kita pertama menginginkan seorang cahaya 

mata...Namun tak semua orang Allah mengizinkan dalam masa terdekat...Kita sebagai 

manusia tidak dihalang untuk berusaha malah digalakkan...InsyAllah...set kesuburan 

SHAKLEE membantu anda dalam usaha menimang cahaya mata.




     Kira - kira 1 dalam 7 pasangan menghadapi masalah untuk mendapatkan zuriat. Jika 

anda telah bersama selama setahun dan tidak memakai mahupun menggunakan apa - apa 

perancang namun masih lagi tidak hamil, anda digalakkan untuk berjumpa dengan pakar 

Obstetrik dan Ginekologi untuk membuat pemeriksaan. Terdapat beberapa punca 

ketidaksuburan ...


~Masalah kurang bilangan sperma dalam air mani


~Masalah haid dan ovulasi


~Masalah kerosakan tiub fallopian


~Masalah endo dan perkaitan dengan rahim


Punca-punca saluran (tiub fallopio) tersumbat

by Dr. hamid arshat


Punca utama ialah jangkitan kuman samada bakteria, virus, kulat atau trichomonas. 

Jangkitan lebih sering berlaku pada wanita gemuk yang berpotensi kena kencing manis, 

yang sedang hamil, pakai alat IUD, lepas gugur atau siapa2 saja yang lemah ketahanan 

atau immunitinya. Wanita yang ada erosion pada pangkal rahim dan ia sering dan berulang 

kali mudah dijangkiti kuman.


Mulai dari jangkitan faraj yang tandanya ialah keluaran keputihan , berwarna kuning atau


hijau, gatal dan berbau, kuman akan naik kedalam rahim dan terus masuk saluran 

fallopian. Disini kuman2 akan membuat kerosakkan dan akahirnya ia tersumbat.


Punca kedua ialah penyakit endometriosis, disebabkan tumpahan darah haid (retrograde 


menstruation) melalui saluran fallopian ke belakang rahim . Peroses tumpahan ini sering 

dikaitkan dengan rahim yang jatuh ketulang tonking (retroverted). Darah haid 

mengandungi darah tisyu endometrium, toksin dan kuman2. Kandungan ini menyebabkan 

reaksi radangan dan inflamasi yang terok menyebabkan kerosakan saluran fallopian yang 

akhirnya jadi tersumbat.

~Kombinasi suami dan isteri..


~Ketidaktahuan punca...



Tahukah anda kebanyakan masalah kesuburan boleh diubati atau diselesaikan selepas anda 

membuat pemeriksaan doktor. Jadi membuat pemeriksaan adalah sangat penting. Ini 

kerana walaupun anda dikesan tidak mempunyai apa - apa masalah, anda masih lagi boleh

mendapatkan rawatan tertentu seperti pengambilan supplemen.

     
     Dalam set kesuburan SHAKLEE ini anda akan dikonsultasi dengan permasalahan yang 

dihadapi. InsyAllah setiap masalah kesuburan yang dihadapi dapat diberi nasihat dan

mengambil supplemen yang betul serta cara pemakanan yang betul. Di antara produk yang

 terdapat dalam set kesuburan asas shaklee ialah....








Isteri - GLA Complex dan Vitalea....COQHeart

Suami - Zinc dan COQHeart

Yang paling penting adalah kita tidak berputus asa dan sentiasa memantapkan amalan

rohani di samping mengamalkan gaya hidup sihat dan pemakanan supplemen amatlah 

digalakkan InsyALlah...






PM saya untuk maklumat lanjut....0199294955...


InsyAllah saya membantu dengan konsultasi dari pakar kesuburan . Anda tidak perlu malu


demi untuk menimang cahaya mata di mana ia adalah cita - cita setiap orang...





Terdapat 3 langkah mudah .....
1. SMS /WHatsapp  ke 0199294955
@
1. EMAIL sbayyna83@gmail.com

2. buat bayaran ke akaun MAYBANK ( SITI BAYYINAH OMAR ) - 164137455088

3. Emailkan bukti pembayaran anda ke sbayyna83@gmail.com
@
3. Whatsapp kan bukti pembayaran anda....ke 0199294955.....



P/S  Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit

credit to ... www.mudahhamil.com


Sunday, September 15, 2013

Masalah Kesuburan (Secondary Infertility) Menimang Cahaya Mata Yang Ke 2


    Apakah itu Secondary Infertility ?

     Keputusan untuk menambah cahaya mata yang kedua adalah sangat mengujakan. Jika 

mendapatkan anak pertama sangat mudah, namun ia akan memeranjatkan jika agak sukar 

untuk mendapatkan yang kedua. Jika anda menghadapi masalah untuk hamil kali kedua ia 



    Setiap kali period pada setiap bulan datang anda akan berasa stress, mula berasa sedih 

dan keliru. Apatah lagi jika kebanyakan ibu - ibu di sekeliling anda mudah untuk hamil kali 

kedua. Jadi agak sukar bagi anda untuk mengatasi masalah ini secara bersendirian.


   Pastikan anda tidak menghadapi masalah ini secara bersendirian. Kira - kira satu dalam 7

 pasangan menghadapi masalah kesuburan. Di mana secondary infertility ini adalah lebih

 biasa dilihat dari pasangan yang bermasalah untuk mendapat cahaya mata yang pertama. 

Kebanyakannya ia lebih banyak dihadapi oleh wanita yang lebih berusia disebabkan kadar 

kesuburan menurun mengikut usia.

Apa yang perlu anda lakukan ?

    Langkah pertama yang harus anda lakukan ialah berjumpa dengan doktor. Ramai 

pasangan yang malu untuk berjumpa dengan pakar. Namun tidak perlu malu untuk berjumpa 

dengan mereka kerana mereka sentiasa bersedia untuk memberi nasihat. Selain itu anda

 boleh berbincang bersama pasangan bilakah anda patut berjumpa dengan pakar, adakah

 setelah setahun mencuba tidak berjaya ataupun lebih dari itu. Ini kerana kira - kira 8 peratus

 dari pasangan memerlukan sehingga 2 tahun untuk hamil semula. Namun jika anda adalah

 pasangan yang berusia anda perlu berjumpa dengan pakar dengan segera. Ini membolehkan

 doktor mengesan apakah masalah yang dihadapi.





Doktor akan melakukan pemeriksaan ke atas suami dan isteri bagi memastikan

~ Adakah isteri menghasilkan telur ?

~ Adakah suami menghasilkan sperma yang mencukupi ?

~ Adakah suami mempunyai kualiti sperma yang bagus yang membolehkan bertemu dengan
   telur. ?

Anda berkemungkinan berhadapan dengan masalah seperti ...

~ PCOS

~ Fibroid

~ Kerosakan Tiub Fallopian akibat kandungan ektopik yang lalu.

~ Punca yang tidak diketahui

~ Haid yang tidak regular

Apakah tindakan anda selepas berjumpa doktor ?



Anda disarankan untuk mengambil supplemen yang bersesuaian dengan masalah anda... 

Namun begitu anda hendaklah dapatkan consultation yang bersesuaian dengan masalah 

anda. Ini kerana setiap masalah kesuburan melibatkan vitamin yang berbeza InsyAllah..





APA LAGI KALAU BERMINAT PM SAYA...ATAU HUBUNGI  untuk maklumat lanjut tentang 

kesuburan 0199294955..

~TAK RUGI SPENT DUIT demi berusaha mendapatkan zuriat. Kita berikhtiar dan berusaha

 Allah yang menentukan.


Terdapat 3 langkah mudah .....
1. SMS /WHatsapp  ke 0199294955
@
1. EMAIL sbayyna83@gmail.com

2. buat bayaran ke akaun MAYBANK ( SITI BAYYINAH OMAR ) - 164137455088

3. Emailkan bukti pembayaran anda ke sbayyna83@gmail.com
@
3. Whatsapp kan bukti pembayaran anda....ke 0199294955.....


P/S  Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit






Thursday, September 5, 2013

GLA Complex SHAKLEE ~~ (gamma-linolenic acid) ~~Pilihan Anda~~

Mari Kita berkenalan dengan GLA COMPLEX SHAKLEE   



     Gamma-Linolenic Acid atau lebih dikenali dengan GLA Complex Shaklee. ialah vitamin 

yang diekstrak daripada borage seed yang mana mempunyai kepekatan 2 kali ganda 

berbanding Evening Primrose Oil (EPO) di mana kebanyakan GLA di pasaran diambil dari 

EPO ini. Borage seed yang diambil ditanam secara organik di Saskatchewan.


     Kalau cerita pasal GLA ni tak dapat dipisahkan dengan perempuan kerana banyak 

manfaatnya terhadap diri seorang wanita. Walaupun sebenarnya lelaki juga boleh mengambil 

vitamin ini as well kerana faedah dan kebaikannya juga kepada sang arjuna. Gla Complex

Shaklee adalah salah satu produk dalam set kesuburan shaklee.

Faedah & Kebaikan GLA Complex Shaklee.

1. Selalu GLA Shaklee selalu dikaitkan dengan kesuburan wanita atau ikhtiar untuk dapat 

anak. OK, bagaimana??

Sebenarnya GLA adalah sejenis asid lemak yang membantu dalam pencairan dan 

penghasilan mukus - mukus dalam tubuh badan kita. Salah satunya ialah mukus serviks.


TAHUKAH ANDA ???? APA TU MUKUS SERVIKS... ( cervical mucus )




Untuk berlakunya persenyawaan sperma dilepaskan dan sperma akan 


berenang di laluan vagina..Ketika ini kehadiran mukus serviks sangat 



membantu kelancaran pergerakan sperma. Dan mukus serviks sangat 



penting dan amat membantu persenyawaan di antara ovum dan sperma. 



Jika laluan ini kering ia sedikit sebanyak menjejaskan pergerakan sperma 



seterusnya peluang persenyawaan menjadi tipis. 



Bagaimana penghasilan mukus serviks ini berlaku? Mukus serviks 



dirembeskan oleh vagina. Bagi mendapatkan mukus serviks yang 

berkualiti asid lemak gamma-linolenic acid atau GLA yang membantu dan amat penting 

dalam penghasilan mukus serviks ini. Jadi dengan pengambilan GLA peluang 

persenyawaan semakin besar.

2. Selain itu GLA juga akan bertukar menjadi enzim yang dikenali sebagai prostaglandin di

 mana enzim ini bertindak sebagai pengawal atur selia hormon reproduktif wanita.

3. GLA ini juga membantu melegakan sindrom PMS (pre menstrual syndrome), seperti 

loya, sakit di bahagian ari2, senggugut dan sebagainya.

4.  Melambatkan Menopaus .

5. Mengawal Kekerapan kencing dan memperbaiki prostat

6. Mencantikkan Kulit.


Kebaikan GLA ini di akui oleh beberapa orang yang telah mengambil GLA ini. seperti 

kelegaan semasa menghadapi PMS.

TESTIMONI 

Testimoni GLA



Terdapat 3 langkah mudah .....
1. SMS /WHatsapp  ke 0199294955
@
1. EMAIL sbayyna83@gmail.com
2. buat bayaran ke akaun MAYBANK ( SITI BAYYINAH OMAR ) - 164137455088
3. Emailkan bukti pembayaran anda ke sbayyna83@gmail.com
@
3. Whatsapp kan bukti pembayaran anda....ke 0199294955.....



P/S  Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit

<ahref="https://plus.google.com/u/0/102766320441154435508?rel=author">SitiBayyinahOmar

Saturday, August 31, 2013

IMUNNE BOSTER DENGAN ~~ NUTRIFERON SHAKLEE~~

Salam semua...

Nak cerita sikit pasal Nutriferon Shaklee


Nutriferon SHAKLEE...


Hari ni hari Sabtu menanti waktu untuk kunjungan rumah terbuka...Sambil tu

coret sikit untuk info semua.


Ramai mengadu yang anaknya sering demam dan selsema.. Baru baik dah demam balik. Itu

maybe petanda sistem imunisasi anak anda sedikit lemah. Terdapat banyak cara untuk kita 

pertingkatkan sistem imunisasi anak dan salah satu ialah dengan nutriferon.


BOOST UP IMMUNE SYSTEM DENGAN NUTRIFERON SHAKLEE INSYALLAH...


Apa tu NUTRIFERON..??

~Terdiri daripada gabugan 4 esktrak biji labu,bunga safflower,benih plantago dan japanese

honeysuckle

~Dalam bentuk sachet


~Menggalakan interferon secara semulajadi


~Interferon ni ialah protein yang menghalang dan sebagai sistem pertahanan daripada 


virus, bakteria, parasit dan sel- sel tumor.

~anti penuaan


~immune system booster



SIAPA YANG MEMERLUKAN NUTRIFERON NI ?


~Siapa yang nak maintain imun sistem dia


~Imun sistem dia lemah 


~Makan vit C tapi kesan kurang


~Sering sakit, demam dan selsema


~Bagi ibu menyusu baik untuk anak susuannya.



ANTARA TESTI PENGGUNA NUTRIFERON...







APA LAGI KALAU BERMINAT PM SAYA...ATAU HUBUNGI 0199294955..


~TAK RUGI SPENT DUIT UNTUK KESIHATAN...DARI ULANG ALIK JUMPA DOC MAKAN


 UBAT , ANTIBIOTIK ....YG BOLEH HARM BODY DALAM JANGKA MASA

 PANJANG....INSYALLAH...

KITA BERUSAHA...KEIZINAN DR ALLAH..




Terdapat 3 langkah mudah .....
1. SMS /WHatsapp  ke 0199294955
@
1. EMAIL sbayyna83@gmail.com
2. buat bayaran ke akaun MAYBANK ( SITI BAYYINAH OMAR ) - 164137455088
3. Emailkan bukti pembayaran anda ke sbayyna83@gmail.com
@
3. Whatsapp kan bukti pembayaran anda....ke 0199294955.....


P/S  Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit

Tuesday, August 20, 2013

MESTI BACA!!!! Minuman Ajaib... Dapat Membunuh Sel Kanser



MINUMAN AJAIB.... DAPAT BUNUH SEL KANSER.... MESTI BACA...

Minuman Ajaib ini telah beredar untuk jangka masa yang lama

Ia sangat bernilai untuk diambil perhatian. Seorang selebriti EN SETO telah menarik perhatian orang ramai 

orang-orang yang mempunyai kanser. Ini adalah minuman yang boleh melindungi sel-sel jahat membentuk 

dalam badan anda atau ia akan menghalang pertumbuhan! Encik Seto menghidap kanser paru-paru.

Beliau disyorkan untuk mengambil minuman ini oleh herba terkenal dari China. Beliau telah mengambil minuman 

ini dengan tekun selama 3 bulan dan kini kesihatan beliau dipulihkan, dan dia bersedia untuk mengambil 

perjalanan keseronokan. Terima kasih kepada minuman ini! Ia tidak menyakitkan untuk anda untuk mencuba.

Ia seperti minum Keajaiban! Ia adalah mudah.

Anda memerlukan salah satu bit akar, satu lobak merah dan satu epal yang

digabungkan bersama-sama untuk membuat JUICE itu! Cuci di atas, dipotong dengan kulit pada menjadi kepingan

dan meletakkan mereka ke dalam pemerah jus dan segera anda minum jus.

Anda boleh menambah beberapa limau atau limau untuk rasa lebih menyegarkan.

Ini Minum Keajaiban akan berkesan untuk penyakit berikut:

1. Mencegah sel-sel kanser untuk develop.It akan menghalang sel-sel kanser berkembang.
2. Mengelakkan hati, buah pinggang, penyakit pankreas dan ia boleh menyembuhkan ulser
juga.
3. Menguatkan paru-paru, mencegah serangan jantung dan darah tinggi
tekanan.
4. Menguatkan sistem imun
5. Baik untuk penglihatan, menghapuskan mata merah dan letih atau mata kering
6. Membantu untuk menghapuskan sakit daripada latihan fizikal, sakit otot
7. Penyahtoksin, membantu pergerakan usus, menghapuskan constipation.Therefore ia akan membuat kulit yang sihat & LIHAT lebih radiant.It adalah Tuhan yang dihantar untuk masalah jerawat.
8. Meningkatkan nafas berbau disebabkan oleh pencernaan, jangkitan tekak,
9.pain
10. Membantu Hay Demam penghidap dari serangan Demam Hay.

Terdapat sememangnya tiada kesan sampingan. Sangat berkhasiat dan mudah

diserap .Sangat berkesan jika anda perlu menurunkan berat badan. Anda akan melihat sistem imun anda akan 

bertambah baik selepas 2 minggu rutin.

Sila pastikan untuk minum dengan serta-merta untuk kesan terbaik.